Takjes

Takjes

Kort

Dunne boomtakjes lijken soms wel vingers, met noesten als de knokkels van je hand. Dat komt, omdat het ook vingers zíjn. De vingers van de bomenkinderen, vormveranderaars die lang geleden bleven ‘steke’ in hun boomvorm.

De bomenkinderen

Dit zijn de vingers van de boomkinderen. Lang geleden was het land vol van elfen en kabouters, van boomgeesten en waterfeeën. Maar tegenwoordig zijn de meeste van hen verdwenen, of ze hebben zich verstopt.

Het verhaal van de boomkinderen is eigenlijk heel droevig. Het begon toen de mensen vanuit het zuiden naar deze landen kwamen. Tot die tijd hadden de elfen, feeën en kabouters vrij spel. En er waren ook de belewitten – sierlijke, wijze wezens die samen leefden met de natuur.

Eerst waren ze vriendelijk tegen de nieuwe mensen, maar al snel ontdekten ze dat deze nieuwe groepen op oorlog uit waren en iedereen werd bang.

Toen een groep belewitten werd bedreigd door een bende nieuwe mensen, vluchten ze het bos in. Maar de mensen kwamen hen achterna. Al snel zagen ze nog maar één mogelijkheid. Zichzelf en hun kinderen veranderen in bomen. Dat is gevaarlijk, want wie te lang een boom blijft, vergeet hoe het is om mens te zijn. Ze dachten alleen dat het veilig was, omdat  de mensen toch snel langs zouden trekken.

Helaas: de mensen hielden stil, precies op de plek waar de belewitten zich hadden gevestigd. Dagenlang wachtten ze – doodstil – zonder dat ze van hun plek konden komen. Tot – eindelijk, na een lange, lange tijd – de mensen weer verder trokken.

Toen de belewitten zich losmaakten uit hun boomgestalte, kwamen ze tot een vreselijke ontdekking. Hun kinderen waren verstrikt geraakt in de boomvorm en konden niet meer terugkomen.

Gek van verdriet verlieten ze dit land. Maar de boomkinderen groeiden en bloeiden en verspreidden zich over het land. Maar als ze hun takken verliezen, dan zie je hen soms terug. Hun vingers, waarmee ze naar hun ouders reiken.

Skills

Posted on

24 May 2015

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>