Leeg petflesje

Leeg petflesje

Kort…

Een flesje water dat iemand heeft weggegooid? Of is er meer aan de hand? In dit lege flesje heeft vast en zeker een toverdrank gezeten. Maar wat gebeurde er met degene die het heeft opgedronken?

Kikkerthomas

Thomas was nogal een pestkop. Waarom weet niemand, waarschijnlijk had hij het ook niet makkelijk thuis. In elk geval was er altijd wel iemand uit de klas waar hij de pik op inhad en die zat hij dan ongenadig op de huid. Zijn tas verstoppen, roddelen, fietsbanden laten leeglopen. Uitlachen… dat soort dingen.

De meeste kinderen waren bang voor hem. En de meesters en juffen hadden geen idee wat ze met hem aanmoesten.

Dat duurde tot het moment dat Justus op school kwam. Justus was een klein mannetje en hij had nog rood haar ook en gekke, puntige oren. Reden genoeg voor Thomas om zijn pijlen op het nieuwe jongetje te richten.

Maar dat had hij beter niet kunnen doen. Want Justus was namelijk de zoon van een tovenaar. Een aardige tovenaar hoor. Absoluut. Niet iemand die mensen in kikkers verandert of zo.

En toen Justus begon te klagen over het gepest van Thomas en zijn vader vroeg of hij dan niet tenminste Thomas zijn mobieltje in een kikker zou veranderen. Maar zijn vader weigerde natuurlijk.

Het einde van het liedje was dat Justus besloot om het maar zelf te doen. Zijn vader was naar bed gegaan en Justus dook het toverlab in om een toverdrankje te maken, het toverboek van zijn vader opengeslagen op tafel.

Hij goot het allemaal over in een leeg petflesje, nam het mee naar school en zette het pontificaal op tafel. En natuurlijk pakte Thomas het van hem af zodra hij de kans kreeg.

Hij klokte de inhoud zo achterover. Justus wachtte vol ongeduld…. Maar er gebeurde niets. Dacht hij.

Tot een half uurtje later, toen het pauze was en de kinderen naar huis gingen. Het drankje begon te werken. Thomas veranderde in een kikker. En het flesje rolde naar de kant van de weg.

Van Thomas is nooit meer iets gehoord.

Skills

Posted on

24 May 2015

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>