Een restje sneeuw

Een restje sneeuw

Kort…

De winter lijkt allang voorbij en sneeuw? Die is weggesmolten. Tenminste… soms vind je nog restjes en bultjes sneeuw die maar niet weg willen smelten. Dat komt door de sneeuwprins. Hij reist hoog door de lucht en soms verliest hij dan stukjes van de mantel die hij meeneemt om zijn geliefde warm te houden. Want iedereen weet: sneeuw is koud aan de buitenkant, maar houdt warm aan de onderkant…

De Sneeuwprins

Lang geleden heerste de Sneeuwprins over het Hoge Noorden. Een land van kou en ijs, van gletsjers en huilende winden. Van bevoren meren en glinsterende kristal. Hij hield van de koude winden en de gladde meren. En reisde vaak rond om zijn rijk te verkennen en te genieten van al het moois.

Op een van die reizen – toen hij naar het zuidelijkste stukje van zijn rijk was gegaan – vond hij een meisje. Hij werd op slag verliefd. Zo’n mooi, lief en zacht meisje had hij nog nooit gezien! En dat is niet zo gek, want iedereen weet dat als iets bevriest en heel koud wordt, het ook hard wordt.

Maar Enara was bedroefd. Om haar heen bevroren de bloemen en de planten. Zelfs het sneeuwklokje vlak voor haar, zou de kou van de sneeuwprins niet overleven. En zo trof de prins haar aan. Huilend bij een sneeuwklokje dat de kou vast niet zou overleven.

De prins kon haar verdriet niet aanzien. Hij vroeg haar te wachten en reisde terug naar het allerhoogste noorden, daar waar je niet meer verder kunt. En daar maakte hij een mantel van sneeuw – want iedereen weet dat sneeuw warm houdt aan de onderkant, maar koud is aan de bovenkant. En hij reisde ermee terug, zo snel als hij kon. En hij legde de mantel van sneeuw om prinses Enara en het sneeuwklokje.

Hij stond haar prachtig. En het sneeuwklokje richtte zich weer op. En Enara lachte weer. Maar de volgende ochtend was de mantel kleiner geworden. En de dag daarna weer. En de prins begreep dat zijn sneeuwmantel niet voldoende zou zijn. Maar zonder de mantel zouden noch de prinses, noch de bloemen zijn kou overleven.

Hij ging terug naar het noordelijkste noorden en haalde een nieuw mantel. Deze keer reisde hij hoog door de lucht, waar het kouder is, zodat de mantel langer goed zou blijven. Dat was ook zo, alleen verloor hij stukjes en brokjes door de huilende wind, die ze verspreidde over het land.

En zo is het gebleven. Wanneer de winter komt, en de planten en bomen te koud dreigen te worden, komt de Sneeuwprins met zijn mantel om Enara warm te houden. Hij reist hoog door de lucht – en verliest stukjes en brokjes van de sneeuwmantel, die achterblijven op het land – sommigen zelfs totdat de lente komt.

 

 

Skills

Posted on

24 May 2015

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>