De Verhalenheks

Verhalenheks_nieuwecover_agVernieuwend prentenboek

Madam Sofie is een heks. Maar ze is geen enge heks en ook geen gevaarlijke. Madam Sofie is een verhalenheks. En jij kunt er ook een worden!

Tess ziet haar vaak lopen in het park: de rare madam Sofie. En altijd sleept ze een oude mand achter zich aan. Maar waarom? En wat zit erin? Niemand die het weet.

Dan raapt Tess haar moed bijelkaar en gaat het gewoon vragen. Madam Sofie blijkt verhalen te verzamelen. Dat vlindervleugeltje? Dat is stiekem een stukje van de jurk van de elfenprinses. Die ronde steen? Een drakenei! En dat plukje bruine haren…

Dan weet Tess het zeker. Zij wil óók een verhalenheks worden. Ze vindt een brilletje met één glas. En als ze daardoor kijkt…

Samen fantaseren

moederkind_danialvarezDe Verhalenheks laat kinderen én hun ouders zien hoe gemakkelijk het is om de verhalen te zien in de wereld om je heen. Je hoeft het park maar in te gaan, goed te kijken in de berm van de weg of zelfs gewoon in de vuilnisbak.

In dat platgereden waterflesje heeft misschien wel een toverdrankje gezeten. Waarvoor zou dat zijn gebruikt?

Die mooie witte veer kan zijn verloren door het zwanenmeisje. Maar je kunt er vast ook mee schrijven.  Geen gewone letters natuurlijk, maar hele speciale.

Alle voorwerpen die je vindt voldoen. En ieder verhaal dat je erbij bedenkt is goed! Het gaat erom dat je samen met je kind de wereld van verhalen en fantasie ontdekt.

Aanschaffen?

Logo vier windstrekenNatuurlijk kun je het boek zelf aanschaffen! Het verschijnt in juli 2015 bij uitgeverij de Vier Windstreken en gaat 14,50 kosten. En ja, je kunt alvast bestellen!

Maar je hoeft natuurlijk niet te wachten! Je kunt ook een verhalenheks worden zonder boek. In dat geval… ga naar buiten, kijk goed rond en… fantaseer!

Bang dat het niet meteen goed lukt? Kijk dan op deze pagina voor ideeën…